VG, 11.03.21

Arbeidstilsynet styrkes med 50 millioner for arbeidet med godkjenning av innkvartering ved innreisekarantene

Arbeidstilsynet får 50 millioner kroner til arbeidet med å behandle søknadene om godkjenning av karantenested for utenlandske arbeidere, opplyser arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen. – Det skulle vært mer, over flere år, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

For å bidra til å begrense smittespredning, fikk Arbeidstilsynet i slutten av november 2020 i oppgave å prioritere smittevern når de gjennomførte tilsyn hos bedrifter.

22. februar fikk Arbeidstilsynet også ansvaret for å behandle søknader om godkjenning av karantenested for utenlandske arbeidere, etter at regjeringen strammet inn karantenekravene.

Nå må disse arbeiderne enten bo på karantenehotell eller på et oppholdssted som er forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet i karantenetiden. Hittil har Arbeidstilsynet mottatt 1147 slike søknader.

steinar krogstad 2Steinar Krogstad, nestleder i Fellesforbundet, mener at Arbeidstilsynet har blitt underfinansiert i mange år. Han synes at det er bra at de får mer penger, men:

– Det skulle vært mer – over flere år. Det har vært en nedbygging av antall kontrollører som vi har merket over tid, sier han.

Les hele saken: Arbeidstilsynet får 50 millioner: − Det er behov for mer ressurser (VG, 11.03.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie