Skip to main content
 

Arbeidstilsynet styrkes med 50 millioner for arbeidet med godkjenning av innkvartering ved innreisekarantene

12. mars 2021

Arbeidstilsynet får 50 millioner kroner til arbeidet med å behandle søknadene om godkjenning av karantenested for utenlandske arbeidere, opplyser arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen. – Det skulle vært mer, over flere år, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

For å bidra til å begrense smittespredning, fikk Arbeidstilsynet i slutten av november 2020 i oppgave å prioritere smittevern når de gjennomførte tilsyn hos bedrifter.

22. februar fikk Arbeidstilsynet også ansvaret for å behandle søknader om godkjenning av karantenested for utenlandske arbeidere, etter at regjeringen strammet inn karantenekravene.

Nå må disse arbeiderne enten bo på karantenehotell eller på et oppholdssted som er forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet i karantenetiden. Hittil har Arbeidstilsynet mottatt 1147 slike søknader.

steinar krogstad 2Steinar Krogstad, nestleder i Fellesforbundet, mener at Arbeidstilsynet har blitt underfinansiert i mange år. Han synes at det er bra at de får mer penger, men:

– Det skulle vært mer – over flere år. Det har vært en nedbygging av antall kontrollører som vi har merket over tid, sier han.

Les hele saken: Arbeidstilsynet får 50 millioner: − Det er behov for mer ressurser (VG, 11.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema