Skip to main content
 

Landvurdering for ukene 51, 52 og 1: Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 20. desember

17. desember 2021

Regjeringen innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra øygruppen Sicilia tilhørende Italia, regionene Kajanalands SVD og Satakunta SVD i Finland og regionene Dalarna, Jämtland, Jönköping og Södermanland i Sverige. Samtidig bortfaller kravet om innreisekarantene fra Romania, øygruppen Azorene tilhørende Portugal, regionen Mellersta Österbottens SVD i Finland og regionen Gotland i Sverige.

Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 20. desember.

Det vil etter planen ikke blir gjort endringer i hvilke land og områder som medfører innreisekarantene i julen og nyttårshelgen. Neste landvurdering vil bli gjort gjeldende fra uke 2 i 2022.

Innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde og grå land (land og områder utenfor EØS/Schengen og Storbritannia) som ikke har et gyldig, verifiserbart koronasertifikat. Barn og unge under 18 år er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvor de kommer reisende fra. Innreisekarantene kan i tillegg forkortes for alle reisende ved negativ PCR-test tatt tidligst tre døgn etter ankomst.

Les hele oversikten over hvilke land og regioner som har og ikke har innreisekarante: Landvurdering uke 51, 52 og 1: Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 17.12.21)

Les også:

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet