Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 13. desember

10. desember 2021

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra regionen Lapplands SVD i Finland. Ingen land er nå kategorisert som grønne eller oransje. Det er kun noen svenske og finske regioner, samt italienske øygrupper, som fortsatt ikke har krav om innreisekarantene, og ingen av disse er grønne, de er alle oransje.

Svenske regioner, oransje: Dalarna, Jämtland, Jönköping, Kronoberg, Norrbotten, Södermanland og Västerbotten.

Finske regioner, oransje: Kajanalands SVD, Länsi-Pohja SVD, Norra Karelens SVD, Satakunta SVD, Södra Savolax SVD, Vasa SVD, Östra Savolax SVD og Åland.

Oransje: Øygruppene Sardinia (Italia) og Sicilia (Italia).

Les hele oversikten: Landvurdering uke 50. Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 10.12.21)

Les også:

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet