Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 6. desember

03. desember 2021

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra Italia, San Marino, Vatikanstaten og Malta og regionen Östergötland i Sverige.

Samtidig bortfaller kravet om innreisekarantene fra regionen Länsi-Pohja SVD i Finland og regionene Norrbotten og Södermanland i Sverige. Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 6. desember.

Det er fra uke 49 ingen land som er kategorisert som grønne eller oransje. 

Følgende svenske regioner har ikke krav til innreisekarantene (alle er oransje, ingen er grønne): Norrbotten, Södermanland, Dalarna, Jämtland, Jönköping, Kronoberg og Västerbotten.

Les hele oversikten: Landvurdering uke 49. Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 03.12.21)

Les også:

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet