Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 29. november

26. november 2021

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra Frankrike, Monaco, Portugal og Spania, øygruppen Azorene tilhørende Portugal, regionen Norra Savolax SVD i Finland og regionene Gotland og Västernorrland i Sverige.

Følgende land har fortsatt ikke krav om innreisekarantene (samme krav for grønne og oransje land):

Ingen land er grønne.

Oransje: Italia, Malta, San Marino og Vatikanstaten.

Les oversikt over hvilke land og regioner som har krav om innreisekarantene: Landvurdering uke 48. Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 26.11.21)

Les også:

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet