Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 8. november

05. november 2021

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra flere øyer tilhørende Hellas, og flere danske, finske og svenske regioner.

Følgende land har fortsatt ikke krav om innreisekarantene (samme krav for grønne og oransje land):

Grønn: Malta og Spania

Oransje: Andorra, Italia (endret fra grønn), Frankrike, Monaco, Portugal, San Marino (endret fra grønn) og Vatikanstaten (endret fra grønn).

Les oversikt over land og regioner som er (blitt) røde eller mørkerøde og har krav om innreisekarantene: Landvurdering uke 45. Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 05.11.21)

Les også:

Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge (Folkehelseinstituttet, 01.11.21)

Alle grenseovergangene åpnes 6. oktober (Regjeringen, 01.10.21)

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet