Skip to main content
 

Endringer i innreiseregler for land og områder – fra 15. november

12. november 2021

Helse- og omsorgsdepartementet innfører krav om innreisekarantene ved innreise fra Andorra, øygruppen Balearene tilhørende Spania, regionen Midtjylland i Danmark, regionene Centrala Tavastlands SVD, Södra Karelens SVD og Östra Savolax SVD i Finland og regionene Gävleborg og Örebro i Sverige.

Følgende land har fortsatt ikke krav om innreisekarantene (samme krav for grønne og oransje land):

Grønn: Spania

Oransje: Italia, Frankrike, Malta (endret fra grønn), Monaco, Portugal, San Marino og Vatikanstaten

Les oversikt over land og regioner som er (blitt) røde eller mørkerøde og har krav om innreisekarantene: Landvurdering uke 46. Endringer i innreiseregler for land og områder (Regjeringen 12.11.21)

Les også:

Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge (Folkehelseinstituttet, 01.11.21)

Alle grenseovergangene åpnes 6. oktober (Regjeringen, 01.10.21)

Kan arbeidsgivere kreve vaksinasjonsstatus eller koronatesting av arbeidstakere?
Å spørre om arbeidstakerne er vaksinerte eller kreve at de tar koronatest (PCR- eller hurtigtest) er typiske kontrolltiltak under pandemien. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke kreve å få vite vaksinasjonsstatus eller testing. Å ta vaksine er frivillig og er ikke noe arbeidsgiverne kan pålegge arbeidstakerne. (Arbeidstilsynet)

Godkjenning av innkvartering for arbeidstakere i innreisekarantene. Er du arbeids- eller oppdragsgiver og skal stille innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeids- eller oppdragstakere i innreisekarantene? Da må du få innkvarteringen forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet.

Relaterte temaer

 
Nyhet