Skip to main content
 

Arbeidstilsynet: Har stanset arbeid ved 39 virksomheter grunn av smittevernbrudd i år

01. mars 2021

28 av tilfellene er i bygg- og anleggsbransjen, og årsaken til 24 av disse vedtakene var brudd på innkvarteringsreglene. Årsakene er sammensatte sier Trude Vollheim, direktør i Arbeidstilsynet: – Det er stor arbeidsinnvandring til denne bransjen. En annen årsak kan være at det er stor mobiliteten på byggeplassene og innkvarteringen i denne bransjen.

 – Alle brudd på smittevernreglene er alvorlige, fordi smitten kan spre seg så raskt. Vi er svært bekymret for de alvorlige bruddene vi ser hos noen virksomheter, sier Trude Vollheim, direktør i Arbeidstilsynet til VG.

Fra 22. februar strammet regjeringen inn reglene for karantenested for arbeidstagere. Arbeidsgivere som stiller innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeidere, må få godkjent oppholdssted av Arbeidstilsynet på forhånd.

I går ettermiddag varslet Oslo kommune strenge tiltak for å bremse den stigende smittetrenden. Blant de nye reglene som trer i kraft fra og med i morgen, 2. mars, er skjerpede regler for smittevern på byggeplasser:

– Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser, sa byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen.

Les hele saken: Arbeidstilsynet: Har stanset arbeid ved 28 byggeplasser på grunn av smittevernbrudd i år (VG, 01.03.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet