Skip to main content
 

Arbeidsledige vil jobbe i landbruket – bøndene vil ha utenlandsk arbeidskraft

29. april 2021

Strenge innreiserestriksjoner hindrer sesongarbeidere å slippe inn i Norge. 4000 arbeidsledige i Norge har sagt til NAV at de har lyst til å jobbe i landbruket. Men mange bønder har ikke meldt inn behovet for arbeidskraft.

– Jeg vil oppfordre til at bønder, og grøntnæringen generelt, tar kontakt med NAV. Det haster nå å komme på banen, slik at NAV kan bidra med sine tilta, sier NAV-direktør, Hans Christian Holte.

NAV vil bidra med blant annet lønnstilskudd og opplæringsfinansiering.

Det er langt flere enn bare bærprodusenter som er avhengige av utenlandsk arbeidskraft. Ifølge bondelaget er det inntil 30.000 sesongarbeidere i landbruket i året. Men ifølge Norges Bondelag avventer mange bønder å melde inn behov for arbeidshjelp, fordi de har et håp om å få inn utenlandsk arbeidskraft.

– De er vant til å ha de folka som er der hvert år, som kan jobben. Dette er teknisk arbeid som er fysisk krevende. Det er ikke bare for hvem som helst å hoppe rett inn i disse type oppgaver, sier organisasjonssjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg.

Les hele saken: Arbeidsledige vil jobbe i landbruket – bøndene vil ha utenlandsk arbeidskraft (NRK Oslo og Viken, 29.04.21)

Se også saken: Bygdeungdomslaget mener bønder må ansette ungdommer (NRK Oslo og Viken, 29.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema