Skip to main content
 

Jordbærkrangel på Stortinget: – Helt sjokkert over Bollestad

22. april 2021

De koronastengte grensene gjør at norske bønder mangler arbeidskraft. Hvem skal plukke jordbær her til lands? Det skaper debatt på Stortinget. NAV bør dra ut på skolene og rekruttere jordbærplukkere til i sommer, mener Ap. Men de får nei av landbruksminister Olaug Bollestad og regjeringen.

nils kristen sandtroenBåde regjeringen og opposisjonen er enige om at det er en god idé å få norske ungdommer ut i arbeid på norske gårder.

Men det må gjøres en større innsats for å få dem i gang, mener Arbeiderpartiet.

– Nå er det ungdommenes tur. Nav bør dra ut på de videregående skolene og drive aktiv rekruttering, sier landbrukspolitisk talsperson Nils Kristen Sandtrøen (Ap).

 

Olaug BollestadLandbruksminister Olaug Bollestad (KrF) svarte i Stortinget med å påpeke at mange av jobbene i landbruket krever spesiell kompetanse.

– Jeg tror ikke at den utfordringen norsk landbruk nå har, bare løses av norsk ungdom som sommervikarer. Jeg tror vi må tenke mye mer langsiktig enn det for å skape en stabilitet, sier Bollestad.

– Jeg er helt sjokkert! Landbruksministeren snakker om langsiktige tiltak. Det er helt irrelevant for denne sommeren. Da har jordbærene råtnet for lenge siden, sier Sandtrøen (Ap) til NTB.

Les hele saken: Jordbærkrangel på Stortinget: – Helt sjokkert over Bollestad (FriFagbevegelse, 22.04.21)

Se også: Representantforslag om rask og systematisk rekruttering for å sikre ungdom sommerjobb i landbruket (Stortinget)

Relaterte temaer

 
Nyhet