Skip to main content
 

Utenlandske arbeidere får forlenget oppholdstillatelse

15. april 2021

Strenge innreiserestriksjoner gjør at det er store utfordringer knyttet til mangel på utenlandsk arbeidskraft i landbruket. Regjeringen gjør nå endringer i utlendingsforskriften, slik at utenlandske arbeidstakere som allerede er i Norge kan få forlenget sin oppholdstillatelse.

– Landbruket, og særlig grøntnæringen er i en krevende situasjon og forlengelse av oppholdstillatelse er et viktig tiltak, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad, (KrF).

Dette er viktig for landbruket som nå trenger flere sesongarbeidere. Også tidligere har regjeringen forlenget oppholdstillatelsen for å opprettholde matforsyningen her i landet.

Regjeringen gjør det som er mulig for at næringen skal få tilgang på nok utenlandsk arbeidskraft, men  innenfor de rammene som smittevernet tillater. Det er allerede gjennomført flere tiltak, som for eksempel endringer i dagpengeregelverket for å motivere nordmenn til å søke jobb i landbruket, og åpning for at sesongarbeidere som har vært koronafaste i Norge kan få forlenget oppholdstillatelse, utover regelverket på seks måneder. Det er også blitt enighet med landbruket om en videreføring av endringen i avlingssviktordningen, som en risikoavlastning for bønder som får redusert avling som følge av mangel på arbeidskraft.

Les hele saken: Utenlandske arbeidere får forlenget oppholdstillatelse (Landbruks- og matdepartementet, 15.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema