Skip to main content
 

Fra 27. mai: Endringer i karantene-hotellordningen og lettelser i innreiserestriksjonene

21. mai 2021

– Vi endrer nå reglene for karantenehotell. Vi fjerner skillet mellom nødvendige og unødvendige reiser ved innreise til Norge, og ser heller på smittetrykket i enkeltland, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Det innføres unntak fra innreiserestriksjonene for utlendinger som er bosatt i områder som ikke er underlagt karanteneplikt i Norge.

–  Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land med lav smitte slipper karantenehotell. Personer som har vært i områder med høy smitte må fremover i karantenehotell. Det gjelder selv om reisen var en nødvendig arbeidsreise. Så snart vi har fått på plass dokumentasjon som er digital, sikker og verifiserbar vil også beskyttede personer, blant annet de som har fått første vaksinedose for mer enn tre uker siden, slippe å være på karantenehotell, sier Mæland.

Det er unntak / egne regler for blant andre sjøfolk og toppidrettsutøvere som eraktuelle for OL eller Paralympiske leker. Les mer om regler for karantenehotell og innreiserestriksjonene i pressemeldingen: Endringer i karantenehotellordningen og lettelser i innreiserestriksjonene (Regjeringen, 21.05.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema