Regjeringen, 21.05.21

Fra 27. mai: Endringer i karantene-hotellordningen og lettelser i innreiserestriksjonene

– Vi endrer nå reglene for karantenehotell. Vi fjerner skillet mellom nødvendige og unødvendige reiser ved innreise til Norge, og ser heller på smittetrykket i enkeltland, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Det innføres unntak fra innreiserestriksjonene for utlendinger som er bosatt i områder som ikke er underlagt karanteneplikt i Norge.

–  Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land med lav smitte slipper karantenehotell. Personer som har vært i områder med høy smitte må fremover i karantenehotell. Det gjelder selv om reisen var en nødvendig arbeidsreise. Så snart vi har fått på plass dokumentasjon som er digital, sikker og verifiserbar vil også beskyttede personer, blant annet de som har fått første vaksinedose for mer enn tre uker siden, slippe å være på karantenehotell, sier Mæland.

Det er unntak / egne regler for blant andre sjøfolk og toppidrettsutøvere som eraktuelle for OL eller Paralympiske leker. Les mer om regler for karantenehotell og innreiserestriksjonene i pressemeldingen: Endringer i karantenehotellordningen og lettelser i innreiserestriksjonene (Regjeringen, 21.05.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie