Skip to main content
 

Ny innreiseordning for strengt nødvendige utenlandske arbeidstakere

19. februar 2021

En ny ordning for bedriftene åpner opp for å hente nødvendig arbeidskraft fra utlandet. Ordningen vil ha strenge krav og avgrensninger. Ordningen vil være i drift fra lørdag 20. februar kl. 10.00. – Den omfatter utenlandske arbeidere som har teknisk kompetanse som er strengt nødvendige for å opprettholde aktivitet i norske virksomheter, sier næringsminister Iselin Nybø.

– Smittesituasjonen i Norge og ikke minst i Europa tilsier at vi dessverre fortsatt må begrense antallet som reiser hit så mye vi kan. Samtidig må vi sørge for å opprettholde aktivitet i norske bedrifter. Derfor etablerer vi nå en svært snever unntaksordning, som skal sikre innreise for utenlandske arbeidstakere som er strengt nødvendige for å opprettholde aktivitet i norske virksomheter, sier næringsministeren.

Ordningen omfatter utenlandske arbeidere som har teknisk kompetanse, og som er helt nødvendige for å montere, demontere, etterse, reparere, vedlikeholde eller informere om bruken av maskiner eller teknisk utstyr. Arbeidstakeren må ha et arbeids- eller oppdragsforhold med foretaket som søker. Det er også en forutsetning at arbeidet er strengt nødvendig for opprettholdelse av aktiviteten i virksomheten.

Arbeidstakere får kun innreisetillatelse i 14 dager fra vedtaksdato.

Arbeidstakere som får unntak må fortsatt overholde de strenge karantenebestemmelsene.

Bedrifter kan søke hos Sjøfartsdirektoratet fra og med 20. februar klokken 10.

Les hele pressemeldingen: Ny innreiseordning for strengt nødvendige utenlandske arbeidstakere (Nærings- og fiskeridepartementet, 19.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema