Skip to main content
 

Innreiserestriksjonene er en utfordring for verftene

16. april 2021

– De stengte grensene som følge av koronapandemien har medført betydelige forsinkelser og risiko knyttet til mulige døgnmulkter overfor kunder. Oppmykning av innreisereglene har medført et «byråkratisk lotteri» med uklare og regler og ulik behandling av søknader.

Det sa daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted, Bård Meek-Hansen, da han onsdag denne uka deltok i et digitalt teams-møte med næringsminister Iselin Nybø.

Temaet på møtet, hvor også Norske Skipsverft var med, var hvilke konsekvenser innreiserestriksjonene har for norsk verftsindustri.

– Grovfjord Mek. Verksted inkl. underleverandører har tatt på seg store nybyggprosjekter for norske og utenlandske kunder og har en ordrereserve på over en halv milliard. Planene som ble lagt i fjor høst tilsa en betydelig innleie etter nyttår, opptil en fordobling av arbeidsstokken. Dette på toppen av styrking av egen bemanning. I tillegg kommer et 10-talls arbeidere tilhørende underleverandører på elektro, rør og innredning. De stengte grensene har effektivt satt en stopper for dette, noe som har medført betydelig forsinkelser og risiko knyttet til mulige døgnmulkter overfor kunde, sa Bård Meek-Hansen på møtet ifølge Norske Skipsverft.

Han pekte også på at kravet om karantehotell var urimelig så lenge bedriften hadde godkjent karanteneinnkvartering av arbeidstilsynet.

Les hele saken: Innreiserestriksjonene er en utfordring for verftene (Metal Supply, 16.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet