Skip to main content
 

Hotellsjef reagerer på NHO-utspill: – Umulig å få tak i nok nordmenn

17. mai 2021

De Historiske-hotellene mangler flere hundre arbeidere til sommersesongen, men det er ikke sikkert servitører, kokker og renholdere slipper inn i landet. At bedriftene kan forsyne seg av arbeidskraft fra NAV, fnyser hotelldirektør Øivind Wigand av.

I Dagens Næringsliv uttalte NHO Reiselivsjef Kristin Krohn Devold nylig at 13 prosent av dem som var ansatt i reiselivet før koronapandemien, nå er helt ledige – og at det bør være mulig for hotellene å rekruttere mange av dem.

Wigand forteller at de har jobbet med NAV lokalt, NAV i Bergen, og at de har hatt annonser ute både på egne Facebook-sider og på Finn den siste tiden. Men etter halvannen måned med rekrutteringsarbeid, er han fremdeles langt unna mål.

– Det er umulig å få tak i nok nordmenn. Da må eventuelt Nav bli strengere, sier Wigand.

Han håper nå at myndighetene vil lette på reglene som hindrer reiselivsbedrifter å hente eksempelvis servitører, kokker og renholdspersonell fra utlandet. Om man skal få unntak fra innreiseforbudet, må man søke til Sjøfartsdirektoratet.

– Industri, jordbruk og fiske har fått lov til å hente utenlandsk arbeidskraft, men reiseliv blir rangert nederst. Om næringen skal overleve, må vi få inn det som er kritisk personell for hotellene og spisestedene rundt om i Norge, sier adm.dir i De Historiske-hotellene, Nils Henrik Geitle.

Les hele saken: Hotellsjef reagerer på NHO-utspill: – Umulig å få tak i nok nordmenn (E24, 17.05.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet