Debatt: – Norske lønns- og arbeidsvilkår i horisonten

  • 17. november 2021

– Det er 13 år siden LO, Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) og Norsk Sjømannsforbund (NSF) engasjerte Fafo for å utrede Norges handlingsrom i nasjonale farvann. Fafo-rapporten var klar. Det handler om legitim regulering av lønns og arbeidsvilkår i norske farvann. Dessverre var denne rapporten ikke nok for å snu politiske motstandere eller motstandere fra næringen, skriver sjøkaptein Hans Sande, adm.dir i NSOF.

– Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har slått full fart forover i forbindelse med lovarbeidet for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel.

– 13 års kamp for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel ser nå ut til å kunne bli en realitet. Hvem førte denne kampen? Hvordan gikk det til? Hva gjenstår, og hvem og hva er det viktig at vi ikke glemmer? spør Sande.

Les hele debattinnlegget: Norske lønns og arbeidsvilkår i horisonten (Skipsrevyen, 17.11.21)

Nedenfor finner du lenker til

  • rapporten omtalt i innlegget: «Hvem kan seile sin egen sjø? Om statlige reguleringer av lønns- og arbeidsvilkår i norsk innenriksfart», Fafo-rapport 2010:08
  • oppfølgingsrapporten:«Det gode liv til sjøs. Lønns- og arbeidsvilkår på utenlandske skip – norsk handlingsrom», Fafo-rapport 2014:19.

Begge rapportene er skrevet på oppdrag fra Samarbeidsutvalget mellom LO, Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.

 
Nyhet

Mer om tema

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie