Skipsrevyen, 17.11.21

Debatt: – Norske lønns- og arbeidsvilkår i horisonten

– Det er 13 år siden LO, Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) og Norsk Sjømannsforbund (NSF) engasjerte Fafo for å utrede Norges handlingsrom i nasjonale farvann. Fafo-rapporten var klar. Det handler om legitim regulering av lønns og arbeidsvilkår i norske farvann. Dessverre var denne rapporten ikke nok for å snu politiske motstandere eller motstandere fra næringen, skriver sjøkaptein Hans Sande, adm.dir i NSOF.

– Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har slått full fart forover i forbindelse med lovarbeidet for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel.

– 13 års kamp for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel ser nå ut til å kunne bli en realitet. Hvem førte denne kampen? Hvordan gikk det til? Hva gjenstår, og hvem og hva er det viktig at vi ikke glemmer? spør Sande.

Les hele debattinnlegget: Norske lønns og arbeidsvilkår i horisonten (Skipsrevyen, 17.11.21)

Nedenfor finner du lenker til

 • rapporten omtalt i innlegget: «Hvem kan seile sin egen sjø? Om statlige reguleringer av lønns- og arbeidsvilkår i norsk innenriksfart», Fafo-rapport 2010:08
 • oppfølgingsrapporten:«Det gode liv til sjøs. Lønns- og arbeidsvilkår på utenlandske skip – norsk handlingsrom», Fafo-rapport 2014:19.

Begge rapportene er skrevet på oppdrag fra Samarbeidsutvalget mellom LO, Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.


Relaterte seminarer

Storrengjøring i arbeidslivet

Relaterte nyheter

 • Relaterte publikasjoner


  Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie