Skip to main content
 

Debatt: – Norske lønns- og arbeidsvilkår i horisonten

17. november 2021

– Det er 13 år siden LO, Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) og Norsk Sjømannsforbund (NSF) engasjerte Fafo for å utrede Norges handlingsrom i nasjonale farvann. Fafo-rapporten var klar. Det handler om legitim regulering av lønns og arbeidsvilkår i norske farvann. Dessverre var denne rapporten ikke nok for å snu politiske motstandere eller motstandere fra næringen, skriver sjøkaptein Hans Sande, adm.dir i NSOF.

– Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har slått full fart forover i forbindelse med lovarbeidet for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel.

– 13 års kamp for norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel ser nå ut til å kunne bli en realitet. Hvem førte denne kampen? Hvordan gikk det til? Hva gjenstår, og hvem og hva er det viktig at vi ikke glemmer? spør Sande.

Les hele debattinnlegget: Norske lønns og arbeidsvilkår i horisonten (Skipsrevyen, 17.11.21)

Nedenfor finner du lenker til

  • rapporten omtalt i innlegget: «Hvem kan seile sin egen sjø? Om statlige reguleringer av lønns- og arbeidsvilkår i norsk innenriksfart», Fafo-rapport 2010:08
  • oppfølgingsrapporten:«Det gode liv til sjøs. Lønns- og arbeidsvilkår på utenlandske skip – norsk handlingsrom», Fafo-rapport 2014:19.

Begge rapportene er skrevet på oppdrag fra Samarbeidsutvalget mellom LO, Norsk Sjømannsforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.

 
Nyhet

Mer om tema