FriFagbevegelse, 21.04.21

Frp vil ikke lovregulere norsk lønn på norsk sokkel: – Svært skuffende, sier Sjømannsforbundet

Frp, med Høyre, Venstre og KrF, går ikke inn for å lovregulere krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel. Det må bli opp til partene i næringen, mener de.

– Svært skuffende, sier en oppgitt leder i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen. Han er ekstra skuffet av Frp, som opp igjennom årene selv har sagt at de er sjøfolkenes parti.

Næringskomiteen på Stortinget kom i forrige uke med en innstilling som i all hovedsak stiller seg bak de forslagene som det partssammensatte maritime utvalget fremmet for å sikre sysselsettingen i en maritim næring.

Men i næringskomiteens innstilling til stortingsmeldingen «Grønnere og smartere – morgendagens maritime næring», kommer det ikke fram at krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på sokkelen må lovreguleres, dersom partene ikke kommer til enighet.

– Frp bidrar til å skape usikkerhet knyttet til det juridiske handlingsrommet på sokkelen ved å fremheve redernes betenkninger om det juridiske handlingsrommet, mener Johnny Hansen.

Les hele saken: Frp vil ikke loveregulere norsk lønn på norsk sokkel: – Svært skuffende, sier Sjømannsforbundet (FriFagbevegelse, 21.04.21)


Relaterte seminarer

Lovløse forhold i norske farvann?

Relaterte nyheter

 • Relaterte publikasjoner


  Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie