Frp vil ikke lovregulere norsk lønn på norsk sokkel: – Svært skuffende, sier Sjømannsforbundet

  • 21. april 2021

Frp, med Høyre, Venstre og KrF, går ikke inn for å lovregulere krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel. Det må bli opp til partene i næringen, mener de.

– Svært skuffende, sier en oppgitt leder i Norsk Sjømannsforbund, Johnny Hansen. Han er ekstra skuffet av Frp, som opp igjennom årene selv har sagt at de er sjøfolkenes parti.

Næringskomiteen på Stortinget kom i forrige uke med en innstilling som i all hovedsak stiller seg bak de forslagene som det partssammensatte maritime utvalget fremmet for å sikre sysselsettingen i en maritim næring.

Men i næringskomiteens innstilling til stortingsmeldingen «Grønnere og smartere – morgendagens maritime næring», kommer det ikke fram at krav om norske lønns- og arbeidsvilkår på sokkelen må lovreguleres, dersom partene ikke kommer til enighet.

– Frp bidrar til å skape usikkerhet knyttet til det juridiske handlingsrommet på sokkelen ved å fremheve redernes betenkninger om det juridiske handlingsrommet, mener Johnny Hansen.

Les hele saken: Frp vil ikke loveregulere norsk lønn på norsk sokkel: – Svært skuffende, sier Sjømannsforbundet (FriFagbevegelse, 21.04.21)

 
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie