Regjeringen, 14.12.20

– Bruk norsk arbeidskraft i vinterfisket

Fiskerinæringa er bekymret for hvordan de skal få tak i nok arbeidskraft til vinterfisket. Statsrådene og Nav-direktøren håper norsk arbeidskraft kan løse bemanningsbehovet. – Bruk av innenlandsk arbeidskraft i stedet for utenlandske arbeidere vil også redusere risikoen for importsmitte, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim.

– Nå jobber flere departementer og etater tett for å bidra til at fiskeribedriftene kan gjøre seg mindre avhengige av utenlandsk arbeidskraft i koronaåret, både av hensyn til smittevern og for å unngå stopp i produksjonen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Det kom frem da arbeids- og sosialminister Henrik Asheim, fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen og Nav-direktør Hans Christian Holte møtte representanter for fiskerinæringa for å diskutere hvordan de kan dekke behovet for arbeidskraft til fisket i vinter. 

Tiltak for å redusere importsmitte ble også nevnt. Regjeringen har besluttet at det skal innføres et system for reiseregistrering

Les hele pressemeldingen: – Bruk norsk arbeidskraft i vinterfisket (Arbeids- og sosialdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, 14.12.20)

Relaterte temaer


Relaterte tema

Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie