Skip to main content
 

Debatt: – Utan gjestearbeidarane ville sjømatnæringa ha kollapsa

29. april 2021

– Det er mykje snakk om havets helter for tida, men det er på høg tid å rope eit hurra for dei som har sørga for at fisken faktisk kom opp på kaikanten, i produksjonen og så til marknaden i desse koronatider. Bardzo dobrze – labai gerai – very good og veldig bra til alle våre utenlandske arbeidere, skriver fisker Arne Inge Nygård.

– Dette har på ingen måte vore ei sjølvfølge.

– Når land etter land stengde ned og folk blei oppfordra til å reise heim, tenkte vi i vårt stille sinn; kva skjer no?

– Vi var smerteleg klar over kven som køyrde trucken, stod med graideren, gørra, fileterte, isa, pakka og fraus fisken, og har faktisk gjort det dei siste 10-20 åra.

– Mens mange av oss blei beordra til heimekontor, stod våre helter på post. Dei drog ikkje til Polen, Litauen eller Estland. Utruleg nok blei dei her og vi kunne puste letta ut for ei stund.

Les hele innlegget til Arne Inge Nygård: – Utan gjestearbeidarane ville sjømatnæringa ha kollapsa (Fiskeribladet, 29.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet