Skip to main content
 

Reagerer på koronatiltak i fiskeindustrien

11. februar 2021

Koronaepidemien har gjort det vanskeligere for sjømatindustrien å få tak i utenlandsk arbeidskraft. For å øke tilgangen på innenlandsk arbeidskraft foreslår regjeringen at arbeidsledige som tar seg jobb i fiskeindustrien får beholde deler av dagpengene. Flere i fiskerinæringen reagerer på forslaget. – Vi kommer ikke til å ansatte folk som er subsidiert, sier fiskekjøper Rita Karlsen på Husøy.

Hun reagerer sterkt på hvordan myndighetene forholder seg til situasjonen i fiskeindustrien under pandemien.

Les hele saken: Har ikke opplevd dette tidligere. (Kyst og Fjord, 10.02.21)

Flere i fiskerinæringen reagerer på myndighetens forslag

Hør radioinnslaget: Mener staten må betale karanteneopphold (Radio Nordkapp, 10.02.21)  – At de arbeidsledige nå kan beholde dagpenger når de tar jobb i fiskeindustrien, kan føles urettferdig for dem som allerede har tatt jobb. Nesten et spark til de som er ansatt i industrien.  De fortjener mer respekt. De gjør en viktig jobb for oss enten de er Litauen eller fra Gryllefjord, sier Tommy Torvanger i Lerøy Seafood Group.

Les sakene:

Fiskeindustrien fortviler over stengte grenser: – Vi er blitt et offer (NRK Nordland, 10.02.21). Geir Børre Johansen i Røst Sjømat syns ikke regjerings forslag er en god løsning: – Vi har folk som har jobbet her i ekstremt mange år. Så skal nye få femti prosent mer lønn enn dem? Hvilket utslag vil det gi? Det er ekstremt dårlig lagt opp.

Fiskebedrift vil ikke ha arbeidsledige nordmenn på trygd (NRK Troms og Finnmark, 11.02.21) Som referer saken i Kyst og Fjord.

Relaterte temaer

 
Nyhet