Søk i Fafo Østforum:


Østforum logo

et møtested i regi av Fafo

 

 

Dette er Fafo Østforums arkiverte nettsider. Her ligger alt innhold fram til og med 2014.

Nettsidene blir ikke oppdatert. Nye nettsider ligger på www.fafooestforum.no

 

Fafo Østforums aktiviteter

Nyhetsbrev

Illustrasjon

Tidligere numre
Perioden
januar 2011-april 2015

Seminarer

2004-2014
Seminarprogrammene
Foredrag og lysark

Temasider

Oppdatert t.o.m april 2015

Allmenngjøring

Arbeidsinnvandring
fra tredjeland

Bulgaria og Romania

EU-domstolen:
Laval, Viking Line,
Rüffert og Luxemburg

Overgangsordningene

Solidaransvar

Statistikk

Tjenestedirektivet

 

Publikasjoner

Illustrasjon

Artikler
Notater
Landrapporter
Les mer

 

Nyttige lenker

Logo

Fafos forskning om arbeids- og bedriftsvandringer

 

Logo
Nordisk nyhetsbrev
Tidligere numre


Flere lenker finner du her

 

Du er her: Fafo Østforums Aktiviteter l 5. juni 2007årskonferanse l Innledere

Presentasjon av innlederne

Fafo Østforums årskonferanse 5. juni 2007

Fafo image/bilde Konferanseprogrammet

Fafo image/bildeJon M. Hippe
Daglig leder for Forskningsstiftelsen Fafo, instituttsjef for
Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning

Han var tilknyttet Fafo i perioden 1984 til 1995, og har bred forskningserfaring innenfor arbeidslivs- og velferdspolitiske temaer. I perioden 1995 til 2003 var han konserndirektør i henholdsvis Storebrand og Telenor, før han vendte tilbake til Fafo i 2004.

Fafo image/bildeLine Eldring
Forskningsleder ved Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning
Hun er leder for Fafos gruppe for studier av arbeidslivsorganisering og arbeidsmarked, og prosjektleder for Fafo Østforum. Hun har vært sentral i utviklingen av Fafos forskning om EU-utvidelsen, og har gjennom mange år forsket på arbeidslivsspørsmål i norsk og internasjonal sammenheng.

Fafo image/bildeJon Erik Dølvik
Forskningssjef ved Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning

Han har utgitt en rekke bøker og artikler innen sammenliknende europeisk arbeidslivsforskning. Han har vært hovedansvarlig for Fafos satsing på kunnskapsutvikling om arbeidslivsvirkningene av EU-utvidelsen, knyttet til Fafo Østforum, Fafos Strategiske Instituttprogram "Arbeids- og bedriftsvandringer etter EU-utvidelsen" og flere nordiske samarbeidsprosjekt på feltet.

Fafo image/bildeRoger Bjørnstad
Forsker ved Statstisk sentralbyrå
Cand.oecon ved UiO våren 1998. Etter et engasjement i Forskningsavdelingen i Norges Bank, begynte han i SSB, den gang seksjon for makroøkonomi, nå gruppe for makroøkonomi, i januar 1999. Han har der jobbet med makroøkonomiske prognoser og forsket på problemstillinger særlig innen lønnsdannelse og arbeidsmarkedet. Avla doktorgraden ved UiO i mai 2005.

Fafo image/bildeKarin Andersen
Stortingsrepresentant (SV) og leder for Stortingets arbeids- og sosialkomite
Hun har tidligere hatt en rekke tillitsverv både i Kongsvinger kommune, Hedmark fylke og i Sosialistisk Venstreparti. Hun arbeidet som barnehageassistent i sytten år før hun ble valgt inn på Stortinget i 1997 der hun i begge periodene blant annet var medlem i Kommunalkomiteen. I perioden 2001-2005 var hun dessuten leder av Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Union.
©Stortingsarkivet/Scanpix

Fafo image/bildeOttar Brox
Professor emeritus
Han er en samfunnsforsker og politiker (SV). Han var professor i sosiologi ved Universitetet i Tromsø fra 1972 til 1984, senere professor II, mens han var forskningsleder ved Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR). Brox var stortingsrepresentant for SV, Troms i perioden 1973–1977. Han har begått et bredt populærfaglig forfatterskap og kommet med aktive bidrag til offentlig debatt.
Fotograf: Daniel Staver

Fafo image/bildeOlaf Thommessen
Nestleder i Venstre
Han ble valgt inn i Venstres sentralstyre i 2002, og er femtekandidat på Venstres liste til bystyret i Oslo. Thommessen er spesielt interessert i gründerpolitikk og næringspolitikk generelt, og han er aktiv i innvandrings- og integrasjonsdebatten. Han har bakgrunn fra næringslivet, og har bl.a. jobbet som stipendiat i Norges Eksportråd i Paris, som produktsjef i Orkla Foods og vært leder for samfunnskontakt i Storebrand. Han er utdannet siviløkonom, har statsvitenskap ved institutt for politiske studier i Paris og MBA fra I.M.D.
Fotograf: Venstre

Fafo image/bildeMarek Okólski
Professor og PhD
Han er grunnlegger og leder av Centre of Migration Research (CMR) ved Universitetet i Warszawa. Han er professor and Chair of Demography at the Faculty of Economic Sciences, Warsaw University, og han er professor ved institutt for sosiologi ved Warsaw School of Social Psychology. For tiden er han koordinator for et prosjekt innen 6. rammeprogram, med tittelen "Mediterranean and Eastern European Countries as New Immigration Destinations in the European Union". Les mer på hjemmesidene til CMR>>

Fafo image/bildeAnne Mette Ødegård
Forsker ved Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning

Hun har vært med på å skrive rapport om EØS-avtalens virkninger for norsk arbeidsliv og har siden EU-utvidelsen 1. mai 2004 jobbet med og skrevet om problemstillinger rundt arbeids- og tjenestevandring fra de nye EØS-landene knyttet til Fafo Østforum og prosjektet om HMS-konsekvenser på norske bygge- og anleggsplasser.

Fafo image/bildeGuri Tyldum
Forsker ved Fafo Institutt for anvendte internasjonale studier
Hun har ledet en rekke forskningsprosjekter knyttet til fattigdom og utvikling i Asia og Øst/Sentral Europa, og har arbeidet mye med problemstillinger knyttet til økonomisk migrasjon og menneskehandel, med særlig fokus på definisjoner og metodiske tilnærminger. I fjor startet hun opp sin doktorgrad på temaet: Emerging Patterns of East-West Migration in Europe. Ukrainian and Russian migration across European Borders. Det siste året har hun også jobbet med en kartlegging av migrasjonserfaringer og arbeids- og levekår blant polakker i Oslo-området.


 

Fafo image/bildeJon Horgen Friberg
Forsker ved Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning
Han er tilknyttet Fafos gruppe for forskning på Arbeid, inkludering og kompetanse og har jobbet med en rekke spørsmål knyttet til internasjonal migrasjon, arbeidsmarked, etniske minoriteter og integrering. Han har det siste par årene bl.a. forsket på arbeidsinnvandring etter EU-utvidelsen.

Fafo image/bildeJan-Erik Støstad
Statssekretær (Ap) for arbeids- og pensjonssaker i Arbeids- og inkluderingsdepartemenetet

Han tok embetseksamen i sosialøkonomi i 1978 ved Universitetet i Oslo. I perioden 1996-97 hadde han et gjesteforskeropphold ved Stanford University i California. I 1979-2000 var han ansatt i Finansdepartementet. Dernest var han fem år i Samfunnspolitisk avdeling i LO, først som rådgiver (2000-2003) og deretter avdelingsnestleder (2003-2005). I 2004 ga han ut boken "Velferd til salgs – helse, omsorg og skole i et rikt samfunn".

Sjoerd Feenstra
Deputy head of unit 'Labour law',
Directorate-General for Employment, Social Affairs and Equal Opportunities, European Commission

Se her for kontaktinfo>>

Påmelding

Fafo image/bilde for betalende (kr 750 ordinær, kr 450 rabatt pris deltakere i Fafo Østforum)

Fafo image/bilde for andre (presse, Fafoansatte og medlemmer av Fafo Østforums styringsgruppe)


Påmeldingen er nå avsluttet

 

 

 

Bli deltaker

Fafo-logo Pb 2947 Tøyen, 0608 Oslo. Besøksadresse: Borggata 2B [Kart]. E-post: oestforum@fafo.no. Tlf: 22088600 Faks: 22088700