Skip to main content
 

Sveriges utrettelige kamp mot EUs minstelønn

03. september 2021

Sverige, anført av den svenske regjeringen og fagbevegelsen med støtte av arbeidsgiverne, fører en utrettelig kamp mot EUs forslag om en generell minstelønn i EU. Det er man mot i Sverige, helt mot, og etter å få forsøkt å stoppe forslaget, vil man nå at det ikke skal gjelde for Sverige. Der et syn som også deles fra dansk side for Danmarks del.

De norske arbeidstakerorganisasjonene LO, YS og Unio har sammen med NHO inntatt et tilsvarende standpunkt om at det ikke trengs et slikt regelverk i Norge.

Nå har forslaget ligget framme en god stund og de to EU-landene har kjempet for en rekke endringer.

Frankrike, som skal lede EU i første halvår 2022 (formannskap), er blant landene som vil gjøre sitt ytterste for å få på plass minstelønnsordningen. Derfor hadde den svenske regjeringen sist uke invitert både den franske Europaminister og den franske arbeidsminister for å treffe sine svenske kollegaer i Stockholm.

Sluttkampen vil ventelig stå i april neste år dersom Macron skal kunne rose seg med en for ham viktig seier foran presidentvalget som finner sted i to omganger 10. og 24. april 2022.

Les hele saken: Sveriges utrettelige kamp mot EUs minstelønn (LO Brussel, 03.09.21)

Les også saken: Svenska modellen i fokus när franska ministrar gästade Svenskt Näringsliv (Svenskt Näringsliv, 26.08.21)

 
Nyhet

Mer om tema