LO glad for løsning for dagpendlere fra Sverige og Finland, men etterlyser kompensasjon

  • 28. februar 2021

Fra i morgen vil dagpendlere fra Sverige og Finland igjen kunne komme på jobb i Norge under et strengt test- og kontrollregime, opplyser regjeringen. En lenge planlagt fanemarkering på den gamle brua på Svinesund i morgen ettermiddag vil likevel gå som planlagt.

LO er glad for at regjeringen åpner grensen for pendlere, men krever fortsatt det må gis kompensasjon til de som har vært nektet å gå på jobb de fire siste ukene.

– I en måned har flere tusen stått i en uverdig situasjon helt uten inntekt. Dette har vært en stor belastning for mange av våre medlemmer som jobber og betaler skatt i Norge, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Fanemarkeringen i morgen er et samarbeid mellom den svenske LO-avdelingen og LO Viken og Oslo.

– Det står ikke noe i meldingen fra regjeringen om økonomisk kompensasjon til de som er blitt nektet å gå på jobb og har vært uten inntekt siden 29. januar. Dette er så uverdig som det bare går an, sier regionleder for LO i Viken og Oslo, Ulf Lervik til FriFagbevegelse.

Statsminister Erna Solbergs hadde fredag et møte med Sveriges statsminister Stefan Löfven, men etter det FriFagbevegelse erfarer var kun grensepassering tema under samtalene. Kompensasjon til pendlerne var ikke tema.

Les hele saken: LO glad for løsning for dagpendlere fra Sverige og Finland, men etterlyser kompensasjon (FriFagbevegelse, 28.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie