Skip to main content
 

Staffan mistet all inntekt da grensa ble stengt: – Jeg blir diskriminert og er helt rettsløs

19. februar 2021

Staffan er organisert i Fellesforbundet og har jobbet i Norge siden 2012. Nå er han i en fortvilet situasjon. Han har nemlig ingen jobb å gå til. Opposisjonen på Stortinget og fagbevegelsen er svært bekymret over den situasjonen som de utestengte arbeidstakere har havnet i.

29. januar gikk Staffan fra å ha full lønn til ikke å ha noen inntekt i det hele tatt. Som svensk statsborger og dagpendler kommer han seg ikke lenger over på den norske siden av grensa.

De strenge innreisetiltakene skal hindre smitte av nye virusvarianter. Dette rammer utenlandske arbeidere som jobber i Norge, men bor i hjemlandet. Arbeiderne det gjelder blir helt uforskyldt fratatt en sikker inntektskilde. Det betyr at de verken har krav på sykepenger eller dagpenger.

Fellesforbundet leder Jørn Eggum mener det haster å få på plass en inntektssikring for grensependlerne som rammes av stengte grenser.

– Vi mottar daglig henvendelser fra medlemmer, både norske, svenske og polske, som i slutten av januar mistet all inntekt over natta, sier han til FriFagbevegelse.

Les hele saken: Staffan mistet all inntekt da grensa ble stengt: – Jeg blir diskriminert og er helt rettsløs (FriFagbevegelse, 18.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet