Skip to main content
 

ESA undersøker påstander om statlig boikott av Wizz Air

  • 15. mars 2021

Wizz Air mener norske myndigheter boikotter dem, og at dette er brudd på EØS-avtalen. EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har bedt Nærings- og fiskeridepartementet om informasjon rundt den påstått boikotten. Beskyldningene rettes mot norske offentlige myndigheter og statseide selskaper.

Høsten 2020 raste debatten rundt Wizz Airs inntog i Norge. Blant annet gikk 16 LO-avdelinger og over 200 tillitsvalgte i bresjen for å kreve at regjeringen skulle sette en stopper for det ungarske flyselskapets flyvninger i Norge.

Under en spørretime 14. oktober 2020 sa Erna Solberg at hun støttet en boikott av selskapet.

Nå har altså ESA mottatt påstander om boikott – og har iverksatt undersøkelser for å finne ut om norske myndigheter har brutt med reglene i EØS-avtalen.

Nærings- og fiskeridepartementet har bedt alle kommuner og fylkeskommuner i Norge om å gi bistand til å besvare spørsmålene ESA stiller.

Les hele saken: ESA undersøker påstander om statlig boikott av Wizz Air: – Direkte feil (NRK Nordland, 12.03.21)

 

sigbjorn gjelsvikSe også skriftlig spørsmål til næringsminister Iselin Nybø fra stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp): Mener statsråden at Viken fylkeskommunes vedtak om at fylkeskommunes ansatte ikke skal benytte flyselskapet Wizz Air til jobbreiser er i tråd med EØS-avtalen? (Stortinget, 15.03.21)

 

 
Nyhet

Mer om tema