Skip to main content
 

Debatt: – Wizz Air ut av Norge!

18. desember 2020

– Wizz Air bidrar til fagforeningsfiendtlighet og sosial dumping. Det ungarske lavprisselskapets inntog i ruinene av det norske flymarkedet representerer et bunnmål i konsekvenser av EØS-avtalen. SV støtter en boikott-bevegelse, men det er ikke tilstrekkelig. Wizz Air må ut av det norske flymarkedet, skriver Heming Olaussen, landsstyremedlem i SV.

–  Før EØS-avtalen ble vedtatt, hevdet regjeringa ved Gro Harlem Brundtland at EØS-avtalen ikke ville omfatte norsk arbeidsliv. Det skulle være nulltoleranse for sosial dumping. LO-kongressen og de største forbundene har vedtatt at ILO-konvensjoner, Arbeidsmiljøloven og tariffavtaler har forrang foran EØS-bestemmelser. Wizz Air bryter ILO-konvensjon 87 om retten til organisering. Derfor må norske myndigheter stanse Wizz Air sin virksomhet i Norge for brudd på ILO-konvensjoner.

– Vi husker alle Erna Solbergs uttalelse om at hun aldri kan tenke seg å fly med selskapet. Nå har hundrevis av norske faglige tillitsvalgte, fra hele landet og fra mange ulike fagforeninger, iverksatt et opprop for å få kasta WizzAir ut av Norge. Det er flott at fagbevegelsen går foran. De har SVs støtte, skriver Heming Olaussen.

Les hele debattinnlegget: Wizz Air ut av Norge! (Tønsbergs Blad, 18.12.20)

 
Nyhet