Skip to main content
 

Wizz Air-sjefen til VG: Ikke apekatter fra Øst-Europa

  • 24. desember 2020

Wizz Air-sjefen Jozsef Varadi langer ut mot fremstillingen av selskapet, bekrefter at de kan ende med å stenge eller flytte baser i Norge hvis de ansatte fagorganiserer seg – og vil ikke si hva de lavest betalte flyvertene tjener.

Holder tett om lønnsnivå
 Varadi nøler når VG spør hva de ansatte tjener.

– Det kommer an på landet. Jeg antar at dere betaler mindre til folk som kommer fra sentral- og østeuropeiske land og plukker bringebær, enn hva dere betaler til den gjennomsnittlige nordmannen.

– Men jeg kan fortelle deg at i hvert enkelt marked vi opererer i, betaler vi veldig konkurransedyktige lønninger. 

Varadi nekter å oppgi laveste lønn i selskapet, men sier VG kan få opplyst hvor mye den lavest betalte flyverten ansatt i Norge får i lønn. Dagen etter kom svaret per e-post fra kommunikasjonssjef Sanja Pavel.

– For tiden har vi ikke lokale norske ansatte.

Bekymrede fagforeninger
Det har vært tradisjon for at kabinansatte på norske innenriksruter har norske lønnsvilkår. Ifølge Norsk Kabinforening, som organiserer ansatte i SAS, er startlønnen for en nystartet kabinansatt i Norge rundt 300.000 kroner.

Dersom opplysningene på Glassdoor.com om lønnsnivået i Wizz Air stemmer, tjener de lavest betalte i selskapet under en tredjedel av sine norske kolleger.

Det er en god lønn i flere Øst-Europeiske land, men kan føre til at konkurrentene vil forsøke å droppe norske ansatte på innenriksruter for å vinne priskrigen, frykter fagforeningene.

Les hele saken: Wizz Air-sjefen til VG: Ikke apekatter fra Øst-Europa (VG, 24.12.20)

 
Nyhet

Mer om tema