Skip to main content
 

Samferdselsministeren tok opp uroen for lave lønninger med Wizz Air – men Rødt er ikke fornøyd

06. desember 2020

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har etablert seg i innenriksmarkedet i Norge. I går fikk selskapet en forelesning om den norske trepartsmodellen i et møte med næringsministeren og samferdselsministeren.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) stilte på møtet spørsmål om hvordan selskapet, som nå etablerer seg i Norge, kan ha så lave lønnskostnader. Årsaken er at mye av virksomheten er outsourcet, var svaret han fikk.

– Men jeg er bekymret for at det skyldes at ansatte der har vilkår og betingelser som ikke er i henhold til den norske standarden, sier Hareide til NTB.

– Det holder ikke at regjeringen møter Wizz Air med bekymringer og forelesninger. Wizz Air kan ikke få operere i Norge så lenge selskapet, i strid med retten til å organisere seg, nekter å inngå tariffavtaler. Det må stilles klare krav om lønns- og arbeidsvilkår. Regjeringen må sikre nulltoleranse for sosial dumping i luftfarten og det norske arbeidslivet, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

Samferdselsministeren må nå møte i Stortingets spørretime neste uke for å svare på hva han gjør videre for å følge opp Wizz Airs satsing i Norge.

Les hele saken: Lavprisfly i Norge: Hareide tok opp uroen for lave lønninger med Wizz Air – men Rødt er ikke fornøyd (FriFagbevegelse, 04.12.20)

 
Nyhet

Mer om tema