Landbruks- og matdepartementet, 19.03.21

Regjeringen iverksetter en dokumentasjonsordning for grøntnæringen ved behov for utenlandsk arbeidskraft

Foretak som produserer eller pakker poteter, grønnsaker, frukt eller bær kan sende inn opplysninger om sitt behov for utenlandsk arbeidskraft.

– Vi er i en krevende situasjon med stort smittepress og behov for streng kontroll på innreise. Ordningen vil gi et godt grunnlag for å vurdere om de strenge reglene for å kunne gi unntak fra innreiserestriksjonene er oppfylt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

Ordningen er aktuell for foretak som produserer eller pakker poteter, grønnsaker, frukt og bær og som trenger utenlandsk arbeidskraft som er strengt nødvendig de kommende ukene.  Landbruksdirektoratet administrerer ordningen og den iverksettes i dag.

To viktige forutsetninger må oppfylles, arbeidet krever at arbeidstaker må være i Norge, og at den nødvendige arbeidskraft ikke er tilgjengelig i det norske arbeidsmarkedet.

Selv om Landbruksdirektoratet mener at opplysningene sannsynliggjør behovet for unntak fra innreiserestriksjonene, er det grensepersonalet som avgjør om arbeidstaker får komme inn i landet.

Les hele saken: Dokumentasjonsordning for grøntnæringen ved behov for utenlandsk arbeidskraft (Landbruks- og matdepartementet, 19.03.21)

Se også: Svar på skriftlig spørsmål om arbeidskraft til innhøsting (Landbruks- og matdepartementet, 19.03.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie