Agenda Magasin, 29.01.21

Innreisestopp for utenlandske sesongarbeidere: – Sett de arbeidsløse i sving!

– Over tid har hele bransjer gjort seg fullstendig avhengige av import av lavtlønnede og kravsmå gjestearbeidere fra EØS-området. Det har spredd seg en farlig myte om at norske arbeidsløse ikke kan brukes til jobber innenfor landbruk, fiske, bygg eller industri, skriver politiker og journalist Mimir Kristjánsson.

Utdrag fra artkkelen til Kristjánsson:

– Servitøren fra Grünerløkka må selvfølgelig ha opplæring før han går i gang ved flekkmaskinen. Men det må jo for faen litaueren eller polakken også! Det er ikke som om de lærer lofotfiske på barneskolen i Øst-Europa.

– Dersom lønna er god, arbeidsforholdene er ordentlige og mulighetene er tilstede, er det ingen problem å lære våre 200.000 arbeidsløse opp til å ta de ledige jobbene som nå finnes, fordi arbeidsinnvandringen stopper opp.

– Pandemien har vist oss hvor farlig det er å være avhengig av utenlandsk arbeidskraft. Derfor er det på tide at vi tar et krafttak for å sikre landet med mer kortreist arbeidskraft. Da må vi gjenreise den offentlige arbeidsformidlinga, rydde opp i arbeidslivskriminalitet og sosial dumping og gi yrkesfagene et skikkelig løft.

Les hele artikkelen: Sett de arbeidsløse i sving! (Agenda Magasin, 29.01.21)

Relaterte temaer


Relaterte tema

Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie