Kritisk til forslaget om at au pair-ordningen avvikles

  • 30. mars 2023

Regjeringens forslag om å avvikle au pair-ordningen har høringsfrist 29. mai. Men reaksjonene strømmer allerede på i media.

Kristin Clemet (bildet) mener au pair-ordningen bør brukes mer, utvides og kanskje også endres. Julianne Nygård er flau over nordmenn som har utnyttet ordningen som «billig arbeidskraft».

Kronikk: Au pair-ordningen burde brukes mer

– Au pair-ordningen burde ikke skrotes, slik regjeringen foreslår. Regjeringen vil nå avvikle «vestkantslaveriet» og har lagt frem et høringsnotat som ikke kan imponere noen. Egentlig burde ordningen utvides, og den kan også endres, slik min kollega Mathilde Fasting har foreslått, skriver Kristin Clemet, leder i den liberale tankesmien Civita. (VG, 30.03.23)

Reagerer på avskaffelse av au pair-ordningen: – Ødelegger for andre

– Jeg synes det er leit at jobbforholdene til au pairer her i landet har fått et så dårlig rykte at det nå ender med avskaffing av hele ordningen. Som med alt annet så er det noen idioter som ødelegger for resten av befolkningen. Jeg blir direkte flau over nordmenn som har utnyttet denne ordningen som «billig arbeidskraft». Jeg synes det er synd at ordningen avvikles for de familiene som følger reglene og drar nytte av den ekstra hjelpen, på grunn av familier som har utnyttet ordningen og ikke fulgt reglene,  sier influenser Julianne Nygård (32), kjent under navnet «Pilotfrue». (TV2, 30.03.23)

 
Fafo Østforum

Kritisk til forslaget om at au pair-ordningen avvikles

30. mars 2023
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie