Skip to main content
 

Debatt: Stigmatisering i kjølvannet av covid-19

17. februar 2021

– Det er skapt en forestilling hos folk flest, at mange arbeidsinnvandrere bevisst unngår å overholde smittevernsregler. En unyansert debatt bidrar til å øke stigmatisering av enkelte befolkningsgrupper, skriver Anna-Sofie Ekendahl-Dreyer og Marta Frydrych Torkildsen i Caritas Norge

Utdrag fra innlegget:

De fleste arbeidsinnvandrere er godt integrert. Dessverre finnes det sårbare individer som blir utnyttet i arbeidslivet og presset til brudd på smittvernsregler.

Arbeidsinnvandrere fra EØS-land med manglende norskkunnskaper som ikke har opptjent rettigheter i Norge stiller svakt i møte med useriøse og kriminelle aktører i norsk arbeidsliv. For arbeidsgivere som ønsker å utnytte situasjonen har koronapandemien utvidet mulighetsrommet for å utøve press eller tvang overfor allerede utsatte grupper.

Caritas sin erfaring er at de som oppsøker oss ønsker å overholde smittvernsregler, men at dette altså kan være vanskelig grunnet arbeidssituasjonen. Mange som tar kontakt føler seg hjelpeløse, og tør ikke, eller ser ikke vitsen med, å melde fra om forholdene til arbeidstilsynet.

Les hele innlegget: Stigmatisering i kjølvannet av covid-19 (Dagsavisen, 15. 02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet