Skip to main content
 

Hevder arbeidsgivere krever at bygningsarbeidere bryter karanteneregler

  • 12. januar 2021

Det er omfattende brudd på koronaregler i den useriøse delen av norsk byggebransje, mener Fair Play Bygg og Frelsesarmeens Migrasjonssenter. – Dette kan sette liv i fare, sier bransjeforeningen i NHO.

Frelsesarmeen driver Migrasjonssenteret i Oslo. Hit kommer det mange østeuropeiske arbeidsinnvandrere som jobber i den useriøse delen av byggebransjen, forklarer Aleksandra Czech.Hun sier de som besøker senteret forteller ganske grove historier om brudd på korona-reglene.

Også på polske nettfora i Norge er det arbeidstakere som ber om hjelp.

Lars Mamen leder Fair Play Bygg, og er oppgitt over hvordan den useriøse delen av byggebransjen praktiserer de ulike koronareglene. – Det mine kilder sier, er at det ikke er noe penger å få når du sitter i karantene.

Også smittevernregler i den useriøse delen av bransjen, er av og til en parodi, sier han. Regler for avstand, håndvask og rengjøring er ofte ikke-eksisterende, mener han. Det gjelder både på byggeplassen, og der de bor, understreker Mamen.

–  Dette er kriminelt. Jeg håper virkelig at det blir straffeforfulgt, for slike arbeidsgivere setter enkeltpersoner i fare. De kan sette hele arbeidslaget sitt i fare og man kan få smitte også ut til lokalsamfunnet, sier Jon Sandnes, adm.dir i BNL.

Han mener samtidig at dette er trist for dem som driver seriøst.

Les hele saken: Hevder arbeidsgivere krever at bygningsarbeidere bryter karanteneregler (NRK, 12.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet