Skip to main content
 

Teledata: 32.000 kom fra Polen og Litauen i uke 1 og 2. De som testet seg: 17.500

27. januar 2021

18. januar innførte obligatorisk testing ved grensene. Men før påbudet kom, var mange av dem som hadde reist ut av landet i julen, tilbake. I alt 17.480 personer fra Polen og Litauen ble koronatestet i Norge i uke 1 og 2. Samtidig ble det registrert nesten 31.600 flere SIM-kort fra disse landene. Organisasjon peker på frykt og dårlig informasjon til arbeidsinnvandrere.

Frykt for arbeidsgiver er en grunn til at mange ikke tester seg, mener Caritas. Organisasjonen jobber blant annet med å hjelpe arbeidsinnvandrere. De har fått 900 henvendelser fra polakker siden pandemien brøt ut.

Telenor har hentet ut tall for NRK.

– Tallene viser at mer enn halvparten av utenlandsk arbeidsstokk reiste hjem i julen, som er ganske vanlig. Vi ser også at 80 prosent av de har kommet tilbake igjen, iallfall i antall, per 15. januar, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Tallene understreker at innføring av obligatorisk testing på grensen 18. januar var for sent, mener Ap og Frp.

– Dette bekrefter at importsmitte har vært et problem regjeringen ikke har tatt tilstrekkelig tak i. Vi mener at vi burde startet med obligatorisk testing allerede i desember, sier helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol.

Les hele saken: Teledata: 32.000 kom fra Polen og Litauen. De som testet seg: 17.500 (NRK, 27.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet