Skip to main content
 

Debatt: – Polakk, takk!

21. februar 2021

– Arbeidstakere fra utlandet omtales ofte i negative ordelag, og framstilles som et problem. Stengte grenser viser hvor mye disse menneskene faktisk betyr for Norge. Jeg håper vi evner å vise mer takknemlighet i framtiden, skriver Ruben Jensen, adm. dir i NESO – medlemsorganisasjonen for entreprenørbransjen i de nordligste fylkene.

Utdrag fra debattinnlegget til Ruben Jensen:

–Vi klarer ikke utdanne nok fagfolk til å bygge og vedlikehold landet vår, vi trenger begge deler: Norske og utenlandske.  Da kan vi ikke tillate oss å snakke nedlatende om den delen av arbeidsstokken som ikke har norsk pass.

– Situasjonen med strenge innreisebestemmelser til Norge, har gitt diskusjonen om  utenlandsk arbeidskraft en ekstra dimensjon. Nå ser «alle» hvor avhengig vi er av hender og hoder fra utlandet – det være seg fra Sverige, Finland eller Øst-Europa. 

De er ressurser vi er avhengige av, og jeg håper de kan møtes med mer respekt i framtiden. Vi er for få mennesker til å klare alt alene her i landet. Vi bør takke dem som reiser fra sine familier og hjemsteder for å jobbe i Norge, ikke snakke nedlatende om dem.

Les hele kommentren: – Polakk, takk! (Lofotposten, 19.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet