Skip to main content
 

Pilotforeningen: – Det er fri flyt av arbeidskraft, men det kan ikke være fri flyt av arbeidsvilkår

05. november 2020

I dag fløy Wizz Air for første gang innenriks i Norge. Flere steder i landet demonstrerte Pilotforbundet.  – De har hindret folk i å organisere seg. De driver med sosial dumping som ikke hører hjemme i Norge, sier leder i Pilotforbundet, Oddbjørn Holsether til NRK.

Pilotforbundet har også bedt politiet engasjere seg i selskapets oppstart i Norge.

– De må se om vilkårene Wizz Air tilbyr, er nok for å brødfø seg i Norge. Ryanair måtte justere opp lønnsnivået på Rygge da de hadde base der, for de hadde ikke råd til å livnære seg i Norge.

Selskapet har også fått kritikk for å ikke opprette baser i Norge. Nå bekrefter Luftfartstilsynet at Wizz Air har søkt om dette. – Når Wizz Air etablerer base i Norge vil Luftfartstilsynet få en rolle som arbeidstilsyn for flygende personell tilknyttet disse basene, skriver  fagdirektør Wenche Olsen.

– Vi syns det er positivt at de oppretter base her, men da forventer vi at de følger norske arbeidslivsregler. Det vil si at de ansatte i Norge skal få organisere seg, sier Stian Kvam, nestleder i Pilotforbundet. Kvam sier de er ikke er redd for konkurransen, men er opptatt av at arbeidslivsreglene må være like i norske flybransje.

Les hele saken: Wizz Air på vingene i Norge – møtt av demonstranter på flere flyplasser Pilotforeningen: (NRK Trøndelag, 05.11.20)

 
Nyhet

Mer om tema