Klassekampen, 23.09.20

LO kritiserer utvalget som skulle granske trygdeskandalen

Granskingsrapporten har vært på høring.

Regjeringen har en betydelig del av ansvaret for at Nav-skandalen fikk så stort omfang, mener LO. Jurist og leder for LO-advokatene Atle Sønsteli Johansen mener Nav er blitt påvirket av regjeringens politiske mål om å «ta» folk som tar med trygd ut av landet. Dette var blant grunnene til Nav-skandalen, tror LO.

– Rapportforfatterne er innom alle instanser hvor ting gikk galt, som Nav, rettsvesenet og regjeringen. Men istedenfor å legge hovedansvaret på én av disse, peker utvalget på manglende kompetanse om EØS-rett i alle instanser som den viktigste grunnen til feilpraktiseringen. Dette blir for enkelt, mener LO-sekretær Trude Tinnlund.

Alle som vil kommentere rapporten, fikk fire uker av regjeringen til å komme med høringssvar. Høringsfristen var 21. september.

Arbeids- og sosialdepartementet ønsker ikke å kommentere LOs uttalelser om ansvar i trygdeskandalen før de har vurdert alle høringssvarene. «Det skal videre holdes en redegjørelse i Stortinget 13. oktober», skriver de i en e-post.

Les hele saken: LO kommer med hard kritikk mot utvalget som skulle granske trygdeskandalen: Vil plassere Nav-skylda (Klassekampen, 23.09.20)


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie