Skip to main content
 

Kronikk: – Heller strengt enn stengt

04. mai 2021

– Arbeidsinnvandring har ikke skylden for all økt smitte i Norge. Mange bedrifter rammes av strenge innreiserestriksjoner. Vi må lete etter muligheter for å holde flest mulig hjul i gang. Uten å gi utenlandsk arbeidskraft et ufortjent dårlig rykte og skape et feilaktig bilde av importsmitte. Vårt mantra er fortsatt: Heller strengt enn stengt, skriver NHO, Norsk Industri, Norsk olje og gass, BNL, Sjømat Norge, NHO Mat og Drikke og Energi Norge.

Kronikken er signert Ole Erik Almlid, adm. dir., NHO | Stein Lier-Hansen, adm. dir., Norsk Industri | Anniken Hauglie, adm. dir., Norsk olje og gass | Jon Sandnes, adm. dir., Byggenæringens Landsforening | Geir Ove Ystmark, adm. dir., Sjømat Norge | Petter Haas Brubakk, adm. dir., NHO Mat og Drikke | Knut Kroepelien, adm. dir., Energi Norge

Utdrag fra kronikken:

At arbeidsinnvandring nærmest er hovedårsaken til hovedstadens koronaproblemer, er litt i overkant enkelt.

Bare én prosent av dem som fikk påvist corona i Oslo fra uke 11 til uke 14, var smittet i utlandet, ifølge Aftenposten. Til sammen 84 personer.

Når Oslo har slitt med høye smittetall, så skyldes ikke det at fiskerivirksomheten i Lofoten har fått ta inn helt nødvendig nøkkelpersonell.

Når hovedstaden er hardt pandemibelastet, er ikke det på grunn av at servicemedarbeidere med kritisk kompetanse har fått komme inn til industribedriften på Vestlandet.

Og all importsmitte er ikke knyttet til arbeidsinnvandring.

Vi ønsker et strengt regime for å begrense smittespredning.

Men dette er en for viktig debatt til å ha enkle konklusjoner der man stempler grupper som syndebukker. Mange bedrifter rammes av strenge innreiserestriksjoner. Også arbeidsplassene til norske arbeidstagere trues.

Les hele kronikken: Heller strengt enn stengt (E24, 04.05.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet