Skip to main content
 

Kommentar: – Norge får stryk av utenlandske arbeidstakere

02. august 2023

– Norge er det nest verste landet i verden å være utenlandsk arbeidstaker i. Det er skumle tall for Norge. For arbeidsinnvandringen gir i dag svært viktige bidrag til å holde hjulene i gang innen sentrale næringer som reiseliv, bygg og landbruk, skriver Stein Sneve.

Utdrag fra kommentaren:

32 prosent utenlandske arbeidstakere beskriver nordmenn som direkte uvennlige. Det viser en fersk rapport fra selskapet InterNations.

De har spurt 12.000 mennesker med arbeid i utlandet om hvordan de trives der de jobber. Undersøkelsen har rangert 53 land basert på blant annet lokalbefolkningens vennlighet og personlig økonomi.

I årets måling kommer Norge på 52. plass, 18 plasser lavere enn ved fjorårets måling. Kun Kuwait rangeres som et verre land å jobbe i, primært på grunn av manglende ytringsfrihet.

Norge beskrives av mange som både svært dyrt og uvennlig mot utlendinger.

På den positive siden trekkes det fram at Norge er et politisk stabilt land, har høy luftkvalitet og gir høy jobbsikkerhet. Samtidig som mange er misfornøyde med sine personlige karrieremuligheter.

Arbeidsinnvandringen gir i dag svært viktige bidrag til å holde hjulene i gang innen sentrale næringer som reiseliv, bygg og landbruk. Også en rekke yrker som krever høy kompetanse er etter hvert blitt nødt til å hente denne i utlandet.

Innvandring gir også et viktig bidrag til å holde folketallet oppe i mange distriktskommuner.

Nyhet