Skip to main content
 

Arbeidsministeren ber norske verft skjerpe seg

06. mai 2022

– Arbeidere forteller om timelønn på 30 kroner og sammenhengende arbeidsuker opptil 70 timer uten fri på enkelte norske verft. Det er helt uakseptabelt. Slike forhold skal vi ikke ha i norsk arbeidsliv, skriver arbeids – og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Utdrag fra innlegget:

Vi vet at utenlandske arbeidere som ikke kjenner sine rettigheter, har større risiko for å bli utnyttet på jobb. Nå har vi dessverre sett det igjen.

NRKs saker om arbeidsforholdene ved Vard Søviknes gjør inntrykk. Jeg merker meg at nesten halvparten av arbeiderne som er intervjuet forteller om underbetaling. Til NRK opplyser Vard-gruppen, Norges største skipsverftskonsert, at de de ble fullstendig tatt på senga av funnene om lusne arbeidsforhold.

Virksomhetene kan bli forsøkt lurt med fiktiv dokumentasjon, men det er fortsatt deres ansvar å foreta nødvendige kontroller og følge opp sin lovpålagte plikt til å påse at arbeidstakere hos deres underleverandører får lønns- og arbeidsvilkår som de har krav på. Nå er det viktig at dette følges opp av oppdragsgiverne. Verftene i denne saken må sørge for at tilsvarende ikke skjer igjen.

Les hele innlegget: Klar melding til norske verft: — Uakseptabelt (Sunnmørsposten, 06.05.22)

 
Nyhet