Skip to main content
 

Wizz Air vil tredoble trafikken i Norge

20. mai 2021

Ti norske kommuner og fylkeskommuner har vedtatt at de ikke vil bruke selskapet så lenge Wizz Air ikke respekterer arbeidernes rettigheter. Det ungarske lavprisselskapet vil tredoble flytrafikken i Norge og sikter på å bli landets tredje største flyselskap i løpet av få år. Wizz Air-sjef Jozsef Varadiom prestenterte selskapets nye satsing på et møte med norske statsråder i desember 2020.

I møtet la Wizz Air frem plansjer som viser at de vil kapre kunder med å tilby flyreiser til en brøkdel av prisene de andre norske flyselskapene tar.

– Ja, noen folk liker ikke konkurranse, men vi er her for å konkurrere, sier Varadi.

Leder Oddbjørn Holsether i Pilotforbundet mener Wizz Airs bruk av lavtlønnede østeuropeiske ansatte på norske flyginger fører til skjev konkurranse.

– Wizz Air kan bare gjøre dette fordi de importerer arbeidsforhold man ikke kan leve av i Norge. De betaler folk så lite at de ikke kan leve og bo i Norge, sier Holsether.
Han mener norske politikere må innføre de samme reglene som Frankrike, der alle selskap som flyr må følge samme regler for lønninger.

Veksten til Wizz Air i Norge kan rammes av aksjonene flere kommuner og organisasjoner retter mot selskapet. Tross varsler om søksmål fra Wizz Air, holder Oslo kommune fast på at de ikke vil bruke flyselskapet så lenge arbeiderne ikke får organisere seg.

Les hele saken: Wizz Air vil tredoble trafikken i Norge (E24, 20.05.21)

 
Nyhet

Mer om tema