Nærings- og fiskeridepartementet, 28.01.21

Vinterfisket: Sesongarbeidere kan ikke passere grensen de neste to ukene

I et møte med fiskeri- og sjømatnæringa i dag orienterte fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen om situasjonen. Sesongarbeidere defineres ikke som samfunnskritisk personell, og vil derfor ikke få unntak for innreisereglene. Ingebrigtsen presiserte at NAV vil bistå med å skaffe norske arbeidstakere i de tilfellene der det vil være risiko for at produksjonen stopper opp.

I første omgang gjelder de nye reglene for 14 dager.

–  Forhåpentligvis vil situasjonen løse seg og vi klarer å gjennomføre vinterfisket og høysesongen på en god måte. Nå må likevel fokuset være på å få ned importsmitten, sier Ingebrigtsen.

Les hele pressemeldingen: Vinterfisket: Sesongarbeidere kan ikke passere grensen de neste to ukene (Nærings- og fiskeridepartementet, 28.01.21)

 

Se også saken:  På tide å gjøre arbeidsplassene mer attraktive: Landindustrien har forholdt seg til at ansatte i næringsmiddelindustrien tilhører gruppen samfunnskritiske funksjoner. På regjeringens liste over eksempler på personell som er avgjørende for å opprettholde forsyningssikkerheten, er arbeidere innen fiskeri og havbruk nevnt spesielt. Derfor er det ikke rart det blir forvirring når fiskeriministeren uttaler at sesongarbeidere ikke hører til under samfunnskritiske funksjoner. (Fiskeribladet, 28.01.21)

Relaterte temaer


Relaterte tema

Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie