NRK, 13.01.21

Norsk-Polsk forening reagerer på koronahets etter WizzAirs flygninger melom Gdansk og Bodø

Norsk-Polsk forening reagerer på koronahets etter WizzAirs flygninger melom Gdansk og Bodø

Lech Szurgot og Aleksandra Kalinowska i Polsk-Norsk forening sier de lenge har følt at arbeidsinnvandrere blir stemplet som smittespredere i samfunnet.– Vi ser mange hatefulle kommentarer på sosiale medier hver gang et fly fra Gdansk kommer til Bodø. Vi er kjempebekymret over kommentarene som vi leser, sier Kalinowska.

Denne uken tok Polsk-Norsk forening kontakt med Bodø-ordfører Ida Pinnerød for å varsle om det de mener er hets i kommentarfeltene.

– Vi kan ikke ha det sånn, og det er ikke greit. Viruset er grenseløst og hensynsløst. Det kan ramme alle i samfunnet vårt, sier Pinnerød.

Ifølge ordføreren har smitten blant arbeidsinnvandrere vært oversiktlig, og ingenting tyder på at disse har tatt med smitten ut i samfunnet.

Det er ikke bare i Bodø polakker opplever hets. Redaktør Edith Stylo i den polske webportalen Polonia.no forteller at mange polakker i hele landet føler at de blir syndebukker for smittespredning.

– Det er dessverre mange som føler seg stigmatisert, og jeg har fått høre helt horrible historier om dette, sier hun til NRK.
I desember skrev hun en kronikk i NRK om smittens syndebukker.

Nå takker hun ordføreren i Bodø kommune for at hun tar opp problemstillingen.

– Det er utrolig fint av ordføreren at hun har tatt til orde mot stigmatisering, sier Stylo.

Les hele saken: – Får hatefulle kommentarer hver gang det lander et fly fra Polen (NRK, 13.01.21)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Universitetet i Bergen, 30.12.20

Forrige/neste