Skip to main content
 

Byrådsleder frykter økt importsmitte. Næringsministeren: – Kan ta det helt med ro

16. april 2021

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) frykter at mange utenlandske arbeidstakere tillates å komme til Norge etter regjeringens nye beslutning. Næringsminister Iselin Nybø (H) sier at han kan ta det helt med ro.

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo opplyser til Dagbladets finansnettsted Børsen at han frykter at regjeringens utvidelse av unntaksordningen kan tillate mange utenlandske arbeidstakere å komme til Norge.

– Her er jeg ute etter detaljene, gitt. Statsministeren sier at dette er en veldig snever ordning som vil omfatte svært få personer. Men slik vi leser det, så er vi ikke så brennsikre på at dette omfatter svært få. Vi frykter at det omfatter mange, sa Johansen

– Dette er fortsatt en snever ordning, så Johansen kan ta det helt med ro. Unntaksbestemmelsen vil tolkes strengt, og mer enn halvparten av søknadene som er behandlet til nå har fått avslag. Hittil har bare om lag 2800 arbeidstakere fått innreise gjennom ordningen, og vi forventer at antallet vil være beskjedent også med denne begrensede utvidelsen, sier Nybø.  

Les hele saken: Nybø svarer Johansen: – Kan ta det helt med ro (Dagbladet / Børsen, 16.04.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet