Skip to main content
 

Sosial dumping i transport: PostNord tar grep etter avsløringene om underbetalte sjåfører

28. januar 2022

 – Useriøse aktører har i lengere tid vært en utfordring for bransjen og dette ønsker vi å få bukt med, sier adm.dir i PostNord, Robin Olsen. Nå har selskapet inngått en intensjonsavtale med Politiet og Skatteetaten for å bekjempe arbeidskriminaliet i transportleverandørbransjen.

FriFagbevegelse har i en serie artikler avdekket at PostNord har hatt underleverandører som har underbetalt sine sjåfører, og at Postnord selv har presset sine underleverandører til å kjøre på lavere kilometersatser enn det Postnord-direktørene selv mener er et akseptabelt nivå.

Det har fått både politikere, fagbevegelse og kunder til å reagere.

– Vi har hatt utfordringer med å avdekke dokumentforfalskninger. Vi har ingen intensjon med å bygge opp under underbetaling av sjåfører, understreker Robin Olsen.

Han forteller at det har kommet tips om underbetaling av sjåfører og annen arbeidskriminalitet på tross av rett betaling fra PostNord og andre transportkjøpere.

– Derfor er det viktig at vi deler informasjon med Politiet og Skatteetaten slik at vi effektivt kan slå ned på tilfeller av arbeidskriminalitet i transportbransjen.

Les hele saken: Sosial dumping i transportbransjen: PostNord tar grep etter avsløringene om underbetalte sjåfører (FriFagbevegelse, 28.01.22) 

 
Nyhet