Skip to main content
 

Disse grepene gjør PostNord i kampen mot a-krim

28. juni 2024

Etter at PostNord i fjor inngikk samarbeid med Skatteetaten, satser selskapet på flere egne ansatte, flere AS-er og færre enkeltpersonforetak som underleverandører og stiller like strenge krav til kjøretøy under som over 3,5 tonn.

– Den danske dokumentarserien «den sorte svane» understreker hvor viktig det er å bekjempe økonomisk kriminalitet og arbeidslivskriminalitet. Vi som Nordens største logistikkaktør tar dette arbeidet på alvor. I april 2022 opprettet vi en egen avdeling for Compliance med et hovedformål for å kontrollere etterlevelsen, forteller direktør for juridisk, compliance og sikkerhet i PostNord Norge, Sonia Finckenhagen Seyersted.

PostNord skiller ikke lenger på om kjøretøyet som brukes er over eller under 3,5 tonn, med tanke på oppfølging og kontroller – nettopp for å redusere arbeidslivskriminalitet så mye som mulig.

PostNord vil som hovedregel fremover kun inngå avtaler med transportører som er organisert som aksjeselskap (AS). Dette fordi det er avdekket mest arbeidslivskriminalitet hos enkeltmannsforetak.

PostNord ansetter også flere egne sjåfører – og antallet øker hvert eneste år.

Nyhet