Skip to main content
 

Krim i transporten: PostNord og Skatteetaten samarbeider

05. juni 2023

Transportbransjen de siste årene avdekket flere tilfeller av svindel, blant annet oversendelse av feilaktige lønnslister. Det har også rammet PostNord. Nå har de gjort avtale med Skatteetaten om å forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet. 

– Vi har tidligere blitt utsatt for svindel. Forfalskning av dokumentasjon er vanskelig å avdekke og dermed vanskelig å beskytte seg imot. Derfor er vi fornøyd med å få på plass dette samarbeidet med Skatteetaten, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen.

Skatteetaten skal bistå PostNord med å styrke interne rutiner og organisere arbeidet for å redusere muligheten for at kriminelle aktører kan inngå kontrakter med PostNord.

– Vi har som transportkjøper et stort ansvar, og vi har med denne intensjonsavtalen stor tro på at dette vil gi oss bedre kontroll og oversikt over de ulike transportleverandørene i markedet, forteller Olsen.

Som et ledd i arbeidet vil PostNord kreve fullmakt av sine underleverandører til å få tilgang til og dele informasjon med Skatteetaten. Etaten vil også gjennomføre kontroller på utvalgte godsterminaler.

Nyhet