Skip to main content
 

Svensk riksdagspolitiker mener Sverige bør skamme seg over PostNord-skandalen i Norge

24. januar 2022

PostNord-avsløringene i Norge ble debattert i den svenske Riksdagen.

– Det er pinlig at vi har et statlig selskap som figurerer i slike sammenhenger, sa riksdagsrepresentant Thomas Morell fra Sverigedemokraterna.

Hjertesukket fra den svenske parlamentarikeren kom i en debatt med næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson fra Socialdemokraterna, torsdag 20. januar.

– Dette er den fjerde debatten jeg holder om dette emnet, men likevel har vi et problem med at Postnord stadig figurerer i sammenheng med ulovlige transporter. Staten skal gå foran med et godt eksempel, men å se at staten figurerer i det mest grumsete vannet, skaper ikke tillit verken for den statlige virksomheten eller for lovverket, tordnet Thomas Morell, som er talsperson for yrkestrafikkspørsmål i Riksdagen for Sverigedemokraterna (SD).

Den svenske næringsministeren, Karl-Petter Thorwaldsson, var langt fra uenig med SD-politikeren om at det som hadde framkommet ikke var bra.

– Jeg ser alvorlig på rapportene om ulovlig kabotasjekjøring og ulovlige ukehviler i lastebilene, og jeg kommer til å prioritere disse spørsmålene i de samtalene og eierdialogene vi har med Postnord i framtida, sa Thorwaldsson.

Les hele saken: Sosial dumping i transportbransjen: Svensk riksdagspolitiker mener Sverige bør skamme seg over Postnord-skandalen i Norge (FriFagbevegelse, 24.01.22) 

 
Nyhet