Skip to main content
 

Norge kommer svært dårlig ut i InterNations rapport

13. juli 2023

InterNations har for tiende år på rad spurt nesten 12 000 expats over hele verden om hvordan de trives i landet de jobber i. Norge kommer svært dårlig ut i årets rapport.

En «expat» er en person som er bosatt i et annet land enn det landet personen opprinnelig kommer fra – som regel for å jobbe.

I rapporten havner Norge på 52. plass av totalt 53 land, og har falt hele 18 plasser fra fjorårets undersøkelse. Expats som bor i Norge beskriver landet som uvennlig og dyrt.

Sylwia Balawender leder organisasjonen Razem=Sammen, som jobber for å skape plass til den polske minoriteten i Kristiansand. Polske arbeidere utgjør den største gruppen ikke-nordiske arbeidsinnvandrere i Norge.

Balawender opplever at folk ringer inn fra hele landet med problemer tilknyttet arbeidsplassen. Hun peker på språkbarrieren som en av årsakene til at mange føler seg urettferdig behandlet på jobb.

– Mange ganger skriver de kontrakt og vet ikke hva de skriver under på. Jeg synes informasjon fra arbeidsgivere må komme på flere språk, sier Balawender.

InterNations viser også til at mange finner det vanskelig å komme inn i den norske kulturen.

Nyhet